top of page

FOREDAG:
SORGENS ANSIGTER

”Jeg blev vækket af lyset, på vejen igennem mørket”

-Dorte Prang

Ønsker du har lave en aftale om mit foredrag, kan jeg kontaktes på tlf. 20273430 eller mail dorte@dorteprang.dk

 

Når lykken skifter farve
Vi møder alle følelsen af sorg. Sorg kender vi når vi mister en vi har kær, men mange bliver også ramt af sorg når de mister et arbejde, får alvorlig sygdom, ved skilsmisse, dårlig økonomi, stress eller måske er der en drøm i livet vi aldrig opnår og mange andre ting kan udløse en sorg. F.eks nu hvor corona situationen har åbnet for mange følelser hos mange mennesker, og de er bestemt ikke alle positive følelser.

Jeg mistede i 2004 det mest dyrebare en forældre kan miste. Min søn, Søren på 22 år, tog sit eget liv. I mit foredrag tager jeg udgangspunkt i min egen oplevelse af at miste, og fortæller om sorgens mange ansigter, og hvordan man kan skabe et liv igen, trods savnet og sorgen. En vej ud af mørket hvor der opstår andre farver end bare sort. Lykken får en anden farve på vejen tilbage til livet og kærligheden. I foredraget vil jeg også beskrive omgivelsernes måde at reagere/ikke reagere på og hvordan man kan støtte op omkring den sørgende.​

 

Sorgens ansigter
Sorg har mange ansigter. Smerte, vrede, afmagt, håbløshed, selvbebrejdelser, angst, tomhed og savnet er bare nogle af dem.

Jeg vil fortælle, hvordan jeg oplevede sorgens mange ansigter på krop og sjæl og troede, at jeg var ved at miste min forstand og mig selv. Men det skete ikke. Det er helt normalt, fordi hjernen kobler fra af ren og skær overlevelse.

Med tid, ro og sorg bearbejdelse vil hjernen kunne begynde at fungere igen, og man vil opleve små lysglimt af farver, håb og kærlighed til at mærke glæden og livet igen.

Lys eller mørke
På et tidspunkt i sorg processen når man til et sted, hvor man må træffe et valg. Et valg om fortsat at leve i mørket eller gribe de farver livet har at tilbyde trods smerten og savnet. For mit vedkommende kom den store forandring da jeg startede en spirituel rejse. En rejse der har ført mig herhen hvor jeg er i dag. Jeg valgte at sige ja til livet igen med savnet, minderne og kærligheden til min døde søn med bevidstheden om, at dem vi har mistet er med på denne vej.​​

 

96320997_3961209403919805_19727057005555
bottom of page